maandag 18 november 2013

Leven vanuit de basis

Opstaan als het licht is en het regenwoud ontwaakt. Lopen op blote voeten; de aarde voelen. Wonen in hout (en een paar stenen, oké). Een pony die snuffelt aan het raam waar je staat. Zelf je brood bakken. Slapen als het regent. 
Verademing!

En ook:
- leerkrachten vanuit de basis ondersteunen bij praktische handelingen als spelen, kinderen positief benaderen, straf geven.
- God doorlopend ‚zien’ en ‚nodig hebben’, bij een gesprek, een bezoek aan de winkel, bij het gewoon leven in deze omgeving. Wauw, dat is pas basis, leven vanuit Gods verlangen en idealen, die hier zó relevant lijken te zijn.

Vandaag zijn we verhuisd naar onze eigen ‚cabin’; ons heerlijke, eigen huisje in de tuin bij Geerten en Jessy. Het is knus en fijn. We hebben ideeën voor de komende tijd op papier gezet; ideeën die uitgevoerd zouden kunnen worden naast onze ‚hoofd’-taken. Deze ideeën lopen van een tienerjongens-programma in de tuin tot het ontwikkelen van flyers met Bijbelteksten voor in het vliegtuig. We zijn vol verwachting over wat hier allemaal te doen is! De uitdaging bij al onze activiteiten is telkens weer: overdragen, andere mensen voorbereiden en trainen. Onszelf misbaar maken. Een belangrijke houding voor ons hier, als westerse mensen tussen de Papua’s. 

Morgen zal ik beginnen met Nederlandse les voor Chris en Roze; iedere week 2 keer. Theo is van plan Bijbelstudies te gaan doen met een paar Lentera-collega’s. Verder hangen we voorlopig de ‚toerist’ uit; de stad verkennen, relaties leggen met Lentera-mensen, meevliegen met Geerten, er zijn op de vliegbasis, meekijken op Sinar Baliem (de school van Lentera). Beginnen vanuit de basis.


Wiljanne

1 opmerking:

  1. En het huisje zal vast heerlijk zijn, om je even terug te trekken na een drukke dag vol ervaringen en ontmoetingen!
    Cool Theo je motorrijbewijs, kijk je uit kerel! Pap zal dat leuk vinden kunnen jullie nog eens samen toeren.
    Veel succes met al jullie nieuwe ideeën en inspiratie opdoen!
    veel knuffels van ons :-) kus Demi

    BeantwoordenVerwijderen